Droogtijd van een anhydrietvloer

Benieuwd naar de droogtijd van een anhydrietvloer van W.J. Hoep? De vloer is al snel beloopbaar, maar niet geheel droog. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de vloer, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Wij van W.J. Hoep voorzien je graag van advies waar je mee verder kunt.

Zowel voor, als na het storten en afwerken van de anhydriet dekvloer. Hierbij staan een persoonlijke aanpak, snelheid en focus centraal.

Anhydrietvloeren van W.J. Hoep – anhydrietvloerbestellen.nl

  • Deskundigheid op het gebied van anhydrietvloeren
  • Persoonlijke aandacht en aanpak
  • Snelheid en focus
  • Alles op het gebied van vloeren in eigen hand
  • Service en contact

Wanneer je nog vragen hebt over het droogproces van deze vloer kan je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen. Via het contactformulier, door te bellen of door te mailen. Dan voorzien we je zo goed mogelijk van advies over het drogen van de vloer.

 

Afhankelijk van de dikte

Heb je een anhydriet dekvloer (calcium sulfaat gietvloer) door ons laten aanbrengen? Deze dekvloer is dan na 2 a 3 werkdagen weer beloopbaar. Dan is hij alleen nog niet helemaal droog. Hij heeft per centimeter dikte ongeveer een week de tijd nodig om te drogen.

Is de vloer 6 cm dik? Dan duurt het dus ongeveer 6 weken voordat de anhydrietvloer goed droog is.

Door het opstarten van de vloerverwarming wordt de droogtijd van de vloer zo kort mogelijk

Luchtvochtigheid

Naast de dikte, zijn ook de temperatuur en de luchtvochtigheid van invloed op de anhydriet droogtijd. De omstandigheden waaronder de vloer kan drogen zijn hierbij heel belangrijk. Het is van groot belang dat het opstijgende vocht uit de vloer zo snel mogelijk afgevoerd wordt. Er moet een constante uitwisseling zijn van vochtige lucht en frisse droge lucht.

 

Met behulp van vloerverwarming

Daarnaast speelt de temperatuur ook een rol bij de droogtijd van een anhydrietvloer. Wanneer je een anhydrietvloer met vloerverwarming hebt, droogt de vloer een stuk sneller. Doordat de vloerverwarming de anhydrietvloer verwarmt, kan de anhydriet gietvloer het vocht goed loslaten.

Hierdoor kan de lucht door het verwarmen van de luchtverwarming ook meer vocht opnemen. Het resultaat? Een dekvloer die sneller compleet droog is.

 

Meer weten over de droogtijd van een anhydrietvloer?

 

Wens je meer informatie over de droogtijd van een anhydrietvloer? Bijvoorbeeld over de prijs, of over hoe je het drogen zelf kunt bevorderen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies. Voor meer informatie kun je ook altijd even een kijkje nemen op onze website.