Anhydrietvloer

 

Wil jij een anhydrietvloer laten storten voor jouw bouwproject? Een anhydrietvloer kan perfect toegepast worden als ondervloer in allerlei ruimtes en voor diverse toepassingen. Een anhydrietvloer is mooi glad en hard, waardoor er nauwelijks krimp (dus scheuren) in de vloer zullen ontstaan.

 

Dit is te danken aan de verfijnde samenstelling van de vloer en een grotere buig- en treksterkte dan een zandcementvloer. Voor een anhydrietvloer en meer informatie hierover ben je bij ons, W.J. Hoep aan het juiste adres. We leggen je graag alles uit!

 

 

Gietdekvloer mortel

 

Wanneer je graag een anhydrietvloer wilt laten storten, is het goed om te weten waar de vloer uit bestaat. Een anhydrietvloer is een gietdekvloer die bestaat uit mortel. Deze mortel bestaat uit zand (betonzand), bindmiddel (anhydriet) en leidingwater.

 

Door verschillende verhoudingen te gebruiken kan de vloeibaarheid en de sterkte van de mortel bepaald worden. Normaliter wordt er gebruik gemaakt van de verhouding C25, afhankelijk van de wens van de klant is het mogelijk om hier vanaf te wijken. Alle andere verhoudingen zijn mogelijk, in overleg.

 

Er bestaan verschillende soorten anhydriet, wij gebruiken Gyvlon. Anhydriet is calciumsulfaat (soort gips en zeker geen cement). Anhydrietvloeren worden daarom ook wel calciumsulfaat- vloeren genoemd.

 

 

Dikte van de anhydrietvloer

 

Bij verschillende toepassingen en ondergronden van anhydriet wordt er een andere dikte vereist.

 

Daarnaast betekent de dikte van een anhydrietvloer veel voor de droogtijd. De dikte van een anhydriet gietvloer is als volgt bij onderstaande toepassingen:

 • Op vaste ondergrond (beton) minimaal 30 mm.
 • Op isolatie (zwevend) minimaal 25 mm. boven de leidingen.
 • Vloerverwarming op vaste ondergrond (beton) minimaal 25 mm. boven de leidingen.
 • Vloerverwarming op isolatie (zwevend) minimaal 25 mm. boven de leidingen.

De totale dikte van de vloer kan beter niet dikker zijn dan 80 mm. i.v.m. de droogtijd en extra gewicht, uitzondering hierop is Renomortel (dat kan dunner). Zie Albeton of Gyvlon.

 

LET OP: de Anhydrietvloer is géén eindvloer, er dient nog een topafwerking te worden aangebracht. Dit kan nadat de anhydrietvloer droogtijd erop zit.

 Droogtijd anhydrietdekvloer

 

Een anhydrietvloer droogt op zich vrij snel, geheel afhankelijk van de dikte waarin de anhydriet dekvloer is gegoten. Je moet rekening houden met zo’n 1 cm per week aan droogtijd.

 

Om deze droogtijd zo kort mogelijk te laten zijn, is het volgende van belang: goed ventileren, geen nieuw water op de vloer gooien en de vloer niet afdekken. Geforceerd drogen is mogelijk met anhydriet vloerverwarming, zie het opstartprotocol (zie website Gyvlon).

 

 

Voordelen anhydrietvloer

 

Een anhydrietvloer kent de volgende voordelen:

 • Beloopbaar na 24 - 36 uur.
 • Hoge weerstand bij puntbelasting (een grote druk, buigsterkte).
 • Homogene samenstelling (overal even sterk).
 • Geschikt voor grote ruimtes zonder dilatatie.
 • Vlak.
 • Snelle en makkelijke verwerking (ARBO).
 • Energie besparend door een zéér goede warmtegeleiding bij vloerverwarming.
 • Dunne laagdikte bij zwevende vloeren (geïsoleerde ondervloer en kantstrook).
 • Alle soorten topafwerking zoals hout, parket, laminaat, pvc, pu, epoxy, mineraal enz.(mits voorzien van de juiste soort primer, egaliner of lijm en voegafwerking).

 

Nadelen anhydrietvloer

 

Naast de ruime anhydrietvloer voordelen, heeft de vloer helaas, maar geheel logisch, ook nadelen. Een anhydrietvloer kent nadelen met betrekking op met name de plaats waar vloeren toegepast kunnen worden. De anhydriet dekvloer is namelijk niet geschikt in ruimtes waar het constant nat is, zoals douches, de omranding van zwembaden of buiten (tip: badkamervloer uitsparen en afwerken met mortel op cement- basis of Eurocol).

 

Daarnaast ontstaan er soms hele kleine luchtbelletjes bij de vloerverwarming-leidingen, maar deze kunnen ook weer gemakkelijk weggeschuurd worden.

 

De vloer kan niet goed op afschot (helling) worden gegoten max. 1 cm. aflopend per 4 strekkendemeter. Dit was de laatste van de enige drie anhydrietvloer nadelen en al zeggen we het zelf, dat valt best mee. Helemaal als je geen hellende vloer hebt en ook niet je vloer buiten of in de badkamer wilt laten storten.

 

 

Over W.J. Hoep

 

W.J. Hoep verzorgt graag een mooie anhydrietvloer voor jou. De anhydrietvloer storten en vervolgens egaliseren doen we met veel beleid voor je. Wij steken altijd ruim voldoende tijd in de voorbereiding en zorgen dat alles goed verloopt tijdens het storten en dat we de anhydrietvloer optimaal egaliseren voor het mooiste en beste resultaat. Onze service en aanpak kenmerken zich als volgt:

 • Wij doen ons werk deskundig
 • We hebben een zeer ruime ervaring in o.a. anhydrietvloeren egaliseren en storten
 • Bij ons staat snelheid en focus centraal
 • Aan persoonlijke aandacht ontbreekt bij ons niets
 • Wij hebben alles in eigen hand en zijn dus niet afhankelijk van anderen
 • Onze service en het contact verlopen soepel

 

Vraag een offerte op

 

Wil je meer informatie over het laten gieten van een anhydrietvloer? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan om een anhydrietvloer te bestellen.

 

 

Bekijk gerust onze website voor meer informatie, prijzen en aandachtspunten voor het laten gieten van anhydrietvloeren.